Модальність і народна психологія

Автор(и)

  • Я. О. Петік Інститут філософії імені Г. С. Сковороди Національної академії наук України, Київ, Україна https://orcid.org/0000-0002-6127-5943

DOI:

https://doi.org/10.15421/271903

Анотація

Зв’язок сучасної психології та формальних систем залишається важливим та актуальним напрямом досліджень у сучасній когнітивній психології та формальній логіці. Дану статтю сконцентровано на філософських проблемах, які оточують відносини між ментальним та логікою. Основну увагу приділено філософії логіки, але наведено певні ідеї, які можна застосувати у практичній філософській логіці.

Розглянуто визначення та властивості базової модальної логіки та похідних логік, які так чи інакше використовуються для дослідження психологічних станів індивіда. Постульовано визначальну роль філософської інтерпретації модальності для конкретної формальної системи, задіяної в дослідженні психологічних станів агентів. Досліджено різноманітні семантики модальної логіки. Висловлено гіпотезу про зв’язок досліджень у галузі когнітивної психології (семантика мозкової активності) та формальних систем, пов’язаних із дослідженням психологічних станів.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-11-20